Γεμιστά με φρέσκα λαχανικά


Μια υπέροχη συνταγή για γεμιστά με πολλά φρέσκα λαχανικά, μαγειρεμένα πολύ ελαφριά και για αυτούς που θέλουν να τρώνε υγιεινά.

 

Συνταγή [elena’s gourmet]ΓΕΜΙΣΤΑ2


Υλικά:
μικρές πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης 12 τεμ.
πράσινες πιπεριές για γέμισμα [μικρές] 12 τεμ.
4 κολοκυθάκια μέτρια [στον τρίφτη] – τα αφήνετε με αλάτι να στραγγίξουν για μια ώρα
3 μελιτζάνες [μέτριες] ψιλοκομμένες σε μικρά κυβάκια
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
2 σκελίδες σκόρδο [στο τρίφτη]
1 ματσάκι μαϊντανό
3 κρεμμύδια ξερά – μέτριο μέγεθος [στο multi]
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
δυόσμο φρέσκο [προαιρετικά]
600 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
αλάτι
πιπέρι [φρεσκοτριμμένο]
ελαιόλαδο
και 1 φρέσκια ντομάτα μεγάλη – ζουμερή [στο multi]

Εκτέλεση
όλα τα υλικά τα ζυμώνετε [πολύ καλά] μαζί και γεμίζετε τις πιπεριές. Από πάνω ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι -πιπέρι και πολύ- πολύ λίγο νεράκι και τα ψήνετε στον φούρνο .