Στην είσοδο μπορεί να υπάρχει τραπέζι υποδοχής με ένα ελαφρύ κοκτέιλ που θα σερβίρεται σε ποτήρια σαμπάνιας με μπεζέδες, ροδίνια και δίπλες μικρές.
Μπορούμε όμως να προσφέρουμε και δροσερή σαμπάνια στην υποδοχή αντί για το κοκτέιλ.
Όπως, επίσης, μπορούμε να προσφέρουμε και σφηνάκια με λικέρ μαστίχας.
Εάν θέλετε μπορούμε να προσφέρουμε ένα ορεκτικό έως ότου ανοίξει ο μπουφές τα οποία θα γίνονται περαστά από τους σερβιτόρους
ΟΡΕΚΤΙΚΟ
(περαστό από τους σερβιτόρους)
- φετάκια σολομού με Φιλαδέλφεια και μπρικ πάνω σε στρόγγυλα μαύρα ψωμάκια
- ταρτάκια με μους μελιτζάνας και πράσινη ελιά
- ταρτάκια με Φιλαδέλφεια και μπρικ
- σου με μους αβοκάντο και γαρίδα
- σου με κοκτέιλ σος και γαρίδα
- σου γαλοπούλας με σπόρους παπαρούνας
- ταρτάκια πέστου με σος κόκκινης πιπεριάς
- ταρτάκια ντομάτας με κατίκι Δομοκού και λιαστές ντομάτες
- ταρτάκια με ψίχα καβουριού και καραβίδα
- ντοματίνια γεμιστά με γαλλικό κατσικίσιο τυρί, πέστο, φιστίκι Αιγίνης
- ντοματίνια με χαλούμι
- ντοματίνια με μοτσαρελάκια μαριναρισμένα
- σολομός φρέσκος μαριναρισμένος με κρασόξυδο και μυρωδικά
(περαστό από τους σερβιτόρους και βγαίνει ζεστό από το φλόγιστρο εκείνη την στιγμή)
- τυροπιτάκια μικρά τριγωνικά σπιτικά
- γαρίδα ολόκληρη με κανταΐφι περασμένη σε μπαμπουδένιο ξυλάκι
- στικ μοτσαρέλας
- σπρινγκ ρολς λαχανικών με σος γλυκόξινη
(σταθερό στα μπαρ)
- παρμεζάνα με σταφύλια, σύκα και κριτσίνια διάφορα
- ωμα λαχανικά με ντιπ
- ντοματίνια με μοτσαρελάκια
- προσούτο με πεπόνι
- σολομός καπνιστός σε ψαριέρα
- μους καβούρι σε κοχύλια
- φρέσκος σολομός μαριναρισμένος με ελαιόλαδο, κρασόξυδο, θυμάρι και διάφορα πολύχρωμα αρωματικά πιπέρια
Αρκετές από τις ιδέες των ορεκτικών μπορούμε να τις παρουσιάσουμε μέσα σε μικρά γυάλινα σφηνοπότηρα και να τα κάνουν περαστά οι σερβιτόροι ή να υπάρχουν σε ροτόντες στολισμένες. Τα σφηνοπότηρα δεν μπορούν να γίνουν στους όρθιους περαστά γιατί θα δυσκολεύουν μαζί με το ποτό που θα κρατάνε. Αυτό το ορεκτικό μπορεί να γίνει περαστό όταν είναι όλοι οι καλεσμένοι καθιστοί.
ΜΕΝΟΥ
μπάρμπεκιου
- μπιφτεκάκια
- ψαρονέφρι
- κοτόπουλο με μπέικον
- κοτόπουλο μαριναρισμένο με φασκόμηλο (μπουτάκια μικρά κοτόπουλου)
- μπουτάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα με σος ελαφριάς μουστάρδας
- στήθος κοτόπουλου σωτέ με λευκό κρασί
- γύρος χοιρινός (παρασκευής μας)
- γύρος κοτόπουλου (παρασκευής μας)
- μίνι σεφταλιές (παρασκευής μας)
- σουβλάκια χοιρινά
- φιλετάκια μοσχαρίσια
φλόγιστρο – συνοδευτικά (μπορούν να βγαίνουν ζεστά εκείνη την στιγμή)
- σπρινγκ ρολς με γλυκόξινη
- γαρίδες πανέ απλές
- γαρίδες πανέ με σουσάμι και γλυκόξινη
- γαρίδες τυλιχτές με κανταΐφι
- γαρίδες τυλιχτές με λεπτή φλούδα πατάτας
- μελιτζανάκια τυλιχτά με τυρί πανέ
- chicken wings με σος μπάρμπεκιου
- μπακαλιαράκια με ντιπ
- πατάτες τσιπς
- πιπερίτσες χαλαπένιος
- μανιτάρια γεμιστά με ρικότα και δυόσμο
- κολοκυθάκια μικρά τηγανίτα
- γαύρος τηγανιτός
κρέατα που μπορούμε να έχουμε ζεστά στον μπουφέ
- ψαρονέφρι σε φετάκια γλασαρισμένο με σάλτσα ροδιού
- ψαρονέφρι μαριναρισμένο με σος μαδέρα και μανιτάρια σωτέ
- ψαρονέφρι αλά κρεμ με μανιτάρια
- αρνάκι γάστρας με μυρωδικά ξεψαχνισμένο
- αρνάκι σε βουκίτσες με κουκουνάρια και φιστίκια
- αρνάκι εξοχικό γάστρας σε μικρές βουκίτσες
- κοτόπουλο ανοιξιάτικο με σος λεμονιού
- κοτόπουλο κινέζικο με σουσάμι
- μελιτζάνες αλά Βέφα (κρέας κοκκινιστό σε μικρά κομματάκια τυλιχτό με μελιτζάνες)
- μοσχαράκι ψητό με φρέσκα μανιτάρια
- χοιρινό σε φέτες με σάλτσα μανιταριών
- φιλέτο μοσχαρίσιο μαριναρισμένο με λάδι τρούφας και διάφορα πολύχρωμα πιπέρια
- μπουτάκι χοιρινό ψημένο στο φούρνο με μυρωδικά
- γουρουνόπουλο στολισμένο σε ξύλο
- ζαμπόν Βιρτζίνια
- κολοκυθάκια με κιμά ωγκρατέν
ψαρικά που μπορεί να έχουμε σταθερά στο μπουφέ
- Ψάρι αθηναϊκή μαγιονέζα
- Ψάρι ψητό με λαδολέμονο και μαϊντανό
- Σολομός ψητός με λευκό κρασί, φρέσκο βούτυρο και αρωματικά
- Ξιφιός σε μπουκϊτσες μαριναρισμένες με ελαιόλαδο και φρέσκα αρωματικά, λεμόνι λάιμ και πιπεριές πολύχρωμες
- Μυδοπίλαφο
- Κριθαροτό θαλασσινών
- Γαρίδες σαγανάκι με φρέσκια ντομάτα τζίντζερ και αρωματικά
- Γαρίδες τυλιχτές με κανταΐφι
- Λιγκουίνι με φρέσκο ή καπνιστό σολομό
- Σουπιές με σπανάκι και αρωματικά
- Πέννες με χταποδάκι και φρέσκια ντομάτα
- Καραβίδες ψητές με λαδολέμονο
άλλα εδέσματα συνοδευτικά για μπουφέ
- πατατάκια στρόγγυλα φούρνου λεμονάτα με σαφράν
- πατατάκια φούρνου με αρωματικά χόρτα
- πατάτες φούρνου με μπέικον
- πατάτες ωγκρατέν
- γιαπράκια με κιμά και μπεσαμέλ
- μελιτζανάκια με κιμά
- τυρόπιτα, σπανακόπιτα, πρασογραβιερόπιτα σπιτική
- πιπερονάτη με φρέσκια ντομάτα
- ψητά λαχανικά διάφορα
- κρέπες κολοκυθιού
- κρέπες σπανάκι
- κρέπες με ζαμπόν και κασέρι
- κρέπες με καμαμπερ και σος φραμπουάζ
- πατατοσαλάτα σε φόρμα στολισμένη
- ταμπουλέ (μαϊντανοσαλάτα)
- ριζότο με διάφορα λαχανικά και παρμεζάνα
- ριζότο με λάδι μαύρης τρούφας και παρμεζάνα τριμμένη
- ριζότο με αμύγδαλα, κάσιους και παρμεζάνα
- ριζότο με θαλασσινά
- ριζότο με σταφίδες, κουκουνάρια και σαφράν
- κους- κους με λαχανικά
- ιτς πιλάφι με συκωτάκια πουλιών και σαφράν (πολίτικο)
- μανιτάρια φρέσκα μαριναρισμένα με βαλσάμικο, λάδι τρούφας και μυρωδικά
- αμπελόφυλλα τυλιγμένα με ρύζι, μυρωδικά και ντιπ γιαουρτιού με άνηθο
- αμπελόφυλλα τυλιγμένα με ρύζι, κουκουνάρια, σταφίδες και ντιπ γιαουρτιού
- ψάρι μαγιονέζα
- ψάρι ψητό
- τεριν μελιτζάνας σε φόρμα (σε μακρόστενη φόρμα σε στρώσεις… πιπεριές Φλωρίνης , πάστα ελιάς, ρόκα, παρμεζάνα, μοτσαρέλα, ψητές μελιτζάνες, λιαστές ντομάτες) αναποδογυρίζεται σε πιατέλα κόβεται σε φέτες και σερβίρεται με σος βινεγκρέτ – μουστάρδα ντιζόν
- μπολ μελιτζανοσαλάτας (με κριτσίνια)
- σαλάτα μαρούλι, ρόκα, λιαστές ντομάτες, παρμεζάνα σε φλοίδες και σος βινεγκρέτ
- σαλάτα μαρούλι, κατσαρό αντίδι, σταφίδες, ντοματίνια μικρά, χαλούμι ψημένο, κρεμμύδια ξερά καραμελιζέ και σος βινεγκρέτ
- σαλάτα φατούς (λιβανέζικη) με πιττάκια (ρόκα, ντομάτα σε κύβους, αγγουράκι σε μικρά φωτάκια, μαϊντανό, δυόσμο, κουκουνάρια, χαλούμι σε κύβους).
- σαλάτα ταμπουλέ (μαϊντανοσαλάτα) – σε μπολ
- σαλάτα μεσογειακή με ντάκο (με ελαιόλαδο και ρίγανη)
- σαλάτα με φιογκάκια και προσούτο (φιογκάκια με μοτσαρέλα, προσούτο, ρόκα, πιπεριές κόκκινες, ελιές πράσινες σε φετάκια και λιαστές ντομάτες)
- σαλάτα με μαρούλι τρυφερό (το γαλλικό), μοτσαρελάκια, βασιλικό, ντοματίνια, μανιτάρια φρέσκα σε φετούλες και ντρέσινγκ από ελαιόλαδο, μουστάρδα και ξύδι από λευκό κρασί
- σαλάτα λάχανο, σέλινο, καρότο με σπιτική μαγιονέζα
- φύλλα από πράσινη σαλάτα με μπέικον, κρουτόν και παρμεζάν
- σαλάτα σπανάκι, ρόκα, γλιστρίδα, λιαστές ντομάτες, κουκουνάρια, κρουτόν, σουσάμι και σος βινεγκρέτ
- σαλάτα κρύα ζυμαρικών με βασιλικό
- μελιτζανοσαλάτα (σπιτική)
- σαλάτα φατούς (λιβανέζικη) με πιττάκια (ρόκα, ντομάτα σε κύβους, αγγουράκι σε μικρά φετάκια, μαϊντανό, δυόσμο, κουκουνάρια, χαλούμι σε κύβους)
- σαλάτα μεσογειακή με ντάκο (με ελαιόλαδο και ρίγανη)
- τυριά διάφορα σε πλατό
- ψωμάκια διάφορα
Επίσης, μπορεί να υπάρχει ένα τραπέζι με φλόγιστρα όπου εκείνη την στιγμή θα βγαίνουν διάφορα είδη ζυμαρικών με πολλές διαφορετικές σάλτσες.
Ακόμη, μπορούμε να έχουμε διπλά στο γαμήλιο τραπέζι ξύλινο έπιπλο (φλόγιστρο) από όπου θα βγάζει ο σεφ μας ζεστά εδέσματα εκείνη την στιγμή. μπορεί να υπάρχει μενού με πρώτο και δεύτερο πιάτο. (έως 10 άτομα και θα αφορά μόνο το νυφικό τραπέζι.)
Πρόταση!
Το συγκεκριμένο έπιπλο μπορεί να υπάρχει και να βγάζει μόνο γαρίδες φλαμπέ σε κάποιο σημείο του χώρου που θα γίνει η εκδήλωση.
ΓΛΥΚΟ
- τούρτα γαμήλια για το ζευγάρι και γλυκό στην ίδια γεύση για όλους τους καλεσμένους
- τουρτάκια μικρά ατομικά με ριγκαλάιζ (με τα αρχικά του ζευγαριού ή με ανθάκια μικρά)
- λουκουμάδες με μέλι και καρύδι
- διάφορα γλυκά μπουσέ (υπάρχει πολύ μεγάλη ποικιλία από μικρά γλυκά)
- φρούτα εποχής στολισμένα σε καλάθια ή σε σκεύη τριώροφα από πλέξι γκλα
- Σφηνοπότηρα με αφράτη μους σοκολάτα, φρούτα του δάσους και αμύγδαλα
- Σφηνοπότηρα με σπιτική πανακότα και σάλτσα καραμέλας
- Σφηνοπότηρα τσιζ κέικ με βύσσινα ή φράουλα
- Παγωτό σε 3 γεύσεις με χωνάκια μπισκότου
- Ταρτάκια λεμονιού ή πορτοκαλιού
- Τρουφάκια σοκολατένια