Γιορτινό τραπέζι


Eπιλογές εδεσμάτων για γιορτινό μπουφέ

Μπουκιές Καλωσορίσματος

  1. Σολομός καπνιστός με Φιλαδέλφεια και μπρικ πάνω σε στρόγγυλα ψωμάκια.
  2. Ντοματίνια γεμιστά με κρέμα τυριού, αρωματικά και φιστίκια Αιγίνης.
  3. Ντοματίνια γεμιστά με μαϊντανοσαλάτα [ταμπουλέ].
  4. Ταρτάκια με κοκτέιλ σος και γαρίδες βρασμένες και μαριναρισμένες.
  5. Ταρτάκια με μους καβούρι
  6. Tετράγωνα θηκάκια από φύλλο κρούστας με μπαλάκι τυριών τυλιγμένο στο αμύγδαλο – καρύδι – άνηθο – μαύρο πιπέρι – μαϊντανό.
  7. Γαρίδα τυλιχτή με κανταΐφι και σος γλυκόξινη.
  8. Μπρουσκέτα με μελιτζάνα καπνιστή – πιπεριές πολύχρωμες – μπαλσάμικο σύκου και σύγκλινο. 
  9. Μπρουσκέτα με πάστα ελιάς, μοτσαρέλα, ντοματίνι και φρέσκο βασιλικό. 
  10. Ανθάκια καπνιστού σολομού με σος γιαουρτιού και σπαγγέτι αγγουριού.
  11. Φρέσκος σολομός μαριναρισμένος με ελαιόλαδο-κρασόξυδο-θυμάρι και διάφορα πολύχρωμα πιπέρια σερβιρισμένο σε μικρά κομματάκια. 
  12. Ρολάκια προσούτου με κατσικίσιο τυρί και σωταρισμένα ξερά σύκα.

Γλυκά

  1. Μους σοκολάτας με μπισκότα βουτύρου, τριμμένη σοκολάτα και φρούτα του δάσους.
  2. Πανακότα σπιτική με σάλτσα καραμέλας.
  3. Τούρτα σοκολάτας Χριστουγεννιάτικη, με γλάσο σοκολάτας και τριμμένη σοκολάτα.
  4. Παγωτό αρμενοβίλ με σάλτσα σοκολάτας.
  5. Ζελέ με ανανά και πορτοκάλι

Εδέσματα μπουφέ

  1. Μελιτζανάκια ψητά τυλιχτά με κρέας μοσχαρίσιο, αρωματικά και ντομάτα.
  2. Μελιτζανάκια ψητά τυλιχτά με κιμά, ντομάτα και αρωματικά.
  3. Μοσχαράκι γάλακτος σε μικρές μπουκίτσες σβησμένο με κόκκινο κρασί και αρωματικά, συνοδεύεται με σπιτικό πουρέ μελιτζάνας.
  4. Μοσχαράκι γάλακτος με κάστανα  και κόκκινο κρασί.
  5. Μοσχαράκι γάλακτος με δαμάσκηνα και βερίκοκα ξερά.
  6. Μοσχαρίσιο φιλέτο σατωμπριάν με σος μπεαρνέζ ή ταρτάρ.
  7. Μικρές μπουκίτσες κοτόπουλου με πιπεριές πολύχρωμες, κινέζικα διάφορα λαχανικά, σόγια σος, χυμό πορτοκάλι και σουσάμι.
  8. Μπουκίτσες κοτόπουλου με εστραγκόν και κρέμα γάλακτος.
  9. Μίνι σουβλάκια κοτόπουλου με πιπεριές, μαριναρισμένα με χυμό πορτοκάλι, τζίντζερ, μουστάρδα και μέλι.
  10. Αρνάκι γάστρας ξεψαχνισμένο με φρέσκα αρωματικά, κουκουνάρια και φιστίκια Αιγίνης.
  11. Αρνάκι γάστρας με δαμάσκηνα και καίσια.
  12. Αρνάκι γάστρας ξεψαχνισμένο με φρέσκα αρωματικά.
  13. Αρνάκι φρικασέ.
  14. Φιλετάκια χοιρινά [ψαρονέφρι] με μέλι, θυμάρι και μανιτάρια φρέσκα σοτέ.
  15. Φιλετάκια χοιρινά [ψαρονέφρι] με σάλτσα μαδέρα, μανιτάρια ψητά  και καραμελώμενα ντοματίνια.
  16. Φιλετάκια χοιρινά [ψαρονέφρι] με σάλτσα πορτοκαλιού και αμύγδαλα.
  17. Φιλετάκια χοιρινά [ψαρονέφρι] με δαμάσκηνα και καίσια σοτέ.
  18. Φιλετάκια χοιρινά [ψαρονέφρι] με σάλτσα ροδιού και σπόρους από φρέσκο ρόδι.
  19. Φιλετάκια χοιρινά [ψαρονέφρι] αλά κρεμ με σάλτσα τεριγιάκι  και πράσινο πιπέρι, με μανιτάρια.
  20. Χοιρινό με λάχανο και αυγολέμονο.
  21. Χοιρινό με πρασοσέλινο και αυγολέμονο.
  22. Γαλοπούλα με κλασσική χριστουγεννιάτικη γέμιση [ρύζι- κιμάς μοσχαρίσιος- κουκουνάρια- σταφίδες- κάστανα και συκωτάκια πουλιών].
  23. Κοτόπουλο ολόκληρο, ψημένο με χυμό πορτοκάλι και κλασική γέμιση χριστουγεννιάτικη.
  24. Φιλέτα γαλοπούλας με σάλτσα πορτοκαλιού και αμύγδαλα [κομμένα σε φέτες] και κλασική γέμιση χριστουγεννιάτικη.
  25. Γέμιση Χριστουγέννων με κιμά- καίσια- βερίκοκα ξερά- αμύγδαλα- κουκουνάρια- σταφίδες- κάσιους και ρύζι  [χωρίς συκωτάκια πουλιών].
  26. Καφεδάκια σπιτικά  από μοσχαρίσιο κιμά και αρωματικά.
  27. Μπουτάκι χοιρινό ψημένο στον φούρνο με μπουκετάκι από φρέσκα μυρωδικά-χυμό πορτοκάλι – και μουστάρδα Ντιζόν [κιλά 4-5 ] [ μπορούμε να το έχουμε κομμένο σε μικρά κομματάκια ή εάν θέλετε να γίνεται ντεκουπάζ εκεί από τον σερβιτόρο].
  28. Γουρουνόπουλο ολόκληρο στολισμένο σε ξύλο περίπου 10 με 12 κιλά.
  29. Λαγός στιφάδο.
  30. Ζαμπόν Βιρτζίνια με ανανά – γαρύφαλλο και χυμό πορτοκάλι.
  31. Ψάρι αθηναϊκή με μαγιονέζα.
  32. Τυρόπιτα ή σπανακόπιτα ή κιμαδόπιτα σπιτική σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.
  33. Κανταΐφι με γραβιέρες διάφορες – τυρί φέτα – και γαλοπούλα
  34. Κρεπάκια με πράσινο κολοκύθι – γραβιέρες και άνιθο ή με γραβιέρες διάφορες και γαλοπούλα.
  35. Κρεπάκια με κάμαμπερ και φρούτα του δάσους.
  36. Ψητά λαχανικά [πιπεριές πολύχρωμες – μανιτάρια – κολοκυθάκι και μελιτζάνες] με μπαλσάμικο μελιού και μαϊντανό.
  37. Ρύζι άγριο ανάμικτο με λάδι τρούφας, πιπεριές πολύχρωμες, μανιτάρια και παρμεζάνα.
  38. Ρύζι άγριο ανάμικτο με κάσιους, αμύγδαλα, κουκουνάρια, σταφίδες, κανέλα και κάστανα.
  39. Πατατάκια στρογγυλά φούρνου μελωμένα με ελαιόλαδο, brown sugar και χυμό πορτοκάλι.
  40. Πατάτες Ογκρατέν με κουνουπίδι, μπρόκολο και παρμεζάνα.
  41. Αμπελόφυλλα σπιτικά με ρύζι και μυρωδικά, με γιαούρτι στραγγιστό και δυόσμο.
  42. Πέννες ωγκρατέν με γαλοπούλα, γραβιέρες  και ελαφριά μπεσαμέλ.
  43. Γιαπράκια με κιμά και μπεσαμέλ.
  44. Τάρτα με καπνιστό σολομό.
  45. Τάρτα με φρέσκα λαχανικά.
  46. Τάρτα κοτόπουλου.
  47. Τάρτα κιμά με μπεσαμέλ.
  48. Τάρτα χριστουγεννιάτικη με γραβιέρες, πιπεριές πολύχρωμες, μανιτάρια  και φιλέτο γαλοπούλας.
  49. Σπρινγκ ρολς λαχανικών με γλυκόξινη σος.
  50. Δαμάσκηνα τυλιχτά με μπέικον.
  51. Κριθαρότο με γαρίδες, βασιλικό, σάλτσα ντομάτας και πιπεριές πολύχρωμες.
  52. Πατατοσαλάτα σε φόρμα, γιορτινά στολισμένη με πιπεριές Φλωρίνης.
  53. Μανιτάρια στρόγγυλα, φρέσκα και γεμιστά, με γαλλικό κατσικίσιο τυρί, φινόκιο και πράσο.
  54. Σαλάτα ανάμικτα πράσινα φρέσκα λαχανικά,  με ντοματίνια,  καρύδια, σπόρους ροδιού, δαμάσκηνα, κρουτόν και παρμεζάνα σε φλοίδες, με σως βινεγκρέτ μελιού.
  55. Σαλάτα αις μπεργκ με ντοματίνια και πορτοκάλι σε φέτες καραμελώμενα, αμύγδαλα καβουρντισμένα, προσούτο ψημένο, σουσάμι, κρουτόν και σος από ελαιόλαδο, χυμό πορτοκάλι , μέλι και  ξύδι βαλσάμικο.
  56. Σαλάτα αις μπεργκ με ντοματίνια, σταφίδες, ρόδι, καραμελωμένα κρεμμύδια, χαλούμι τηγανιτό και παρμεζάνα.
  57. Σαλάτα αις μπεργκ, καλαμπόκι, κοτόπουλο ψημένο σε μικρά κομματάκια, ντοματίνια, παρμεζάνα σε φλοίδες,  κρουτόν και σος μουστάρδας με μπαλσάμικο.
  58. Σαλάτα κρύων ζυμαρικών με σπιτική μαγιονέζα, γιαούρτι και ντοματίνια, καλαμπόκι , πιπεριές πολύχρωμες,  γαλοπούλα καπνιστή και γραβιέρες.
  59. Σαλάτα με ανάμικτα πράσινα φρέσκα λαχανικά, ροκφόρ, καρύδια, κρουτόν και παρμεζάνα σε φλοίδες.
  60. Παντζαροσαλάτα με καρύδια, σπιτική μαγιονέζα και γιαούρτι.
  61. Σαλάτα καρότο,  λάχανο, καρύδια, ξυνόμηλα και σος σπιτικής μαγιονέζας με στραγγιστό γιαούρτι.

Με παράδοση και πρωτοπορία στο χώρο του catering η κα Γεωργιτζίκη, πατώντας στα χνάρια της θείας της Βέφας Αλεξιάδου, μιας δοκιμασμένης ιστορίας στο χώρο της γαστρονομίας, είναι έτοιμη να σας ετοιμάσει ένα ξεχωριστό μενού με τη σφραγίδα της πραγματικής σπιτικής παραδοσιακής φροντίδας.

Με τα μεταφορικά μέσα που διαθέτουμε μπορούμε να είμαστε κοντά σας και σε νομούς εκτός Θεσσαλονίκης.